• SENAİ DEMİRCİ - EY GÖNÜL

1.120 izlenme

1914-1990 yılları arasında Darende'de yaşamış olan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi(ks) yapmış olduğu hizmetlerle 20.yüzyıla damgasını vurmuş önemli şahsiyetlerdendir.
Şiirin sözleri şu şekildedir:
1. Her kulun gönlünde bin gencîne-i yektâsı var
    Taht için sultâna âbâde olan inşâsı var

2. Çünki mîrâs-ı İlâhî âdemin kalbindedir
    Kadrini takdîr edene mesned-i a’lâsı var

3. Kimi Allâh sevgisi dolmuş derûnundan taşar
    Kimine en sevgili âlemde bir dünyâsı var

4. Kimisi dolmuş derûnu cümle hâr
    Kiminin gönlünde pinhân bir saçı leylâsı var

5. Mürdegân u hem fakîrânı taayyüb etme kim
    Kulunun maksûdunu irsâl eden Mevlâ’sı var

6. Ey gönül havf-ı İlâhî ile dağla kalbini