• Kırk Hadis | 5.Hadis | Somuncu Baba’nın Yorumuyla 40 Hadis

Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretleri "Kırk Hadis" adlı eserinde yer verdiği hadis-i şeriflere aynı zamanda yorum ve açıklamalarını eklemiştir. Eseri Nasihat Yayınları'ndan temin edebilirsiniz.
5.Hadis:
'Münafığın alameti üçtür. (Kişi) oruç tutup namaz kılsa ve Müslüman olduğunu iddia etse bile: Konuştuğu zaman yalan söyler¸ söz verince yerine getirmez¸ emanete de hıyanet eder.'
5.Yorum:

“Kişinin Alem-i Ervah'da Cenab-ı Hakk'a verdiği sözde durduğunun alameti üçtür: Doğru sözlü olması¸ sözünü yerine getirmesi ve emanete hıyanet etmemesi. Allah'a verdiği sözü tutmayanlarda ise¸ tam tersi görülür. Ancak bunlar münafıklık alametidir.”

Şeyh Hâmid-i Veli / Somuncu Baba (k.s)