• Kırk Hadis | 4.Hadis | Somuncu Baba’nın Yorumuyla 40 Hadis

Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretleri "Kırk Hadis" adlı eserinde yer verdiği hadis-i şeriflere aynı zamanda yorum ve açıklamalarını eklemiştir. Eseri Nasihat Yayınları'ndan temin edebilirsiniz.
4.Hadis:
"Müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden emin oldukları kimsedir. Mümin, insanların kanları ve mallarını kendisine karşı emniyette bildikleri kişidir. Mücahid, Allah'a ibadet etmek hususunda nefsiyle mücadele edendir. Muhâcir de, hatalardan ve günahlardan uzaklaşandır."
Hazreti Muhammed (s.a.v) - (Buhârî, İman, 4; Tirmizî, Îmân, 12; Musned, VI/21)
4.Yorum:
“Hz. Peygamber (s.a.v), ‘Allah katında din, İslâm'dır’(Âl-i İmrân 3, 19) ayetiyle işaret edilen hakiki İslâm'ın, Dâru's-Selâm'a (Emniyet Yurdu'na: Cennet'e) giriş olduğuna işaret etmektedir. Bu yurda giren kişi emniyette olur. Ancak mümin bu yurda selâm (güvenilir) sıfatına sahip olduğunda girer ve diğer müslümanlar onun her türlü eziyetinden emin olurlar. Hakiki iman, hakiki cihad ve hakiki hicret de aynı şekilde gerçekleşir. Buna dikkat et."
Şeyh Hâmid-i Veli / Somuncu Baba (k.s)