• Kırk Hadis | 1.Hadis | Somuncu Baba’nın Yorumuyla 40 Hadis

Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretleri "Kırk Hadis" adlı eserinde yer verdiği hadis-i şeriflere aynı zamanda yorum ve açıklamalarını eklemiştir. Eseri Nasihat Yayınları'ndan temin edebilirsiniz.
1.Hadis:
"Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse kimin hicreti Allah'a ve Râsûl'üne ise, onun hicreti Allah ve Râsûl'ünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikâhlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir." (Buhârî, Bed'u'l-Vahy, 1)
1.Yorum:
“Bütün din ve dünyevî işlerinde halis bir niyete sahip olan kimse iki cihan saadetine nail olur.”
Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba (ks)