• Hulusi Efendi Vakfı | 2013 Yılı Faaliyet Bülteni

Hulusi Efendi Vakfı - 2013 Yılı Vakıf Faaliyet Bülteni
Vakfımız; Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı 1986 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde kurulmuş olup;Eğitim, Sağlık, sosyal yardımlar ve restorasyon alanlarında faaliyet göstermektedir.
"Her Canlıya Hizmet" sloganı ile Tüm Dünyaya hizmet götüren Vakfımız; 2013 yılını da yapmış olduğu faaliyetler ile dolu dolu geçirdi.
2013 yılı Faaliyetlerimiz:
- Somuncu Baba Külliyesi Açıldı
- Hamidiye Çarşısı Açıldı
- Uluslar Arası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu Düzenlendi
- Tokat,Amasya, Samsun ve Bolu illerinde Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Panelleri düzenlendi.
- Somuncu Baba Derneği ile birlikte Ramazan Ayında; Gıda Paketi ve Sıcak Yemek Yardımları yapılırken, Hulusi Efendi İftar sofraları ile binlerce kişiye iftar yemeği ikram edildi.
- Somuncu Baba Derneği ile birlikte Ülkemiz başta olmak üzere Nijerya, Ürdün, Bosna-Hersek ve Bangladeş'te Kurban yardımları yapıldı.
- Temsilciliklerimizin bulunduğu noktalarda Somuncu Baba Sebil Ekmeği Dağıtıldı.
- Muharrem Ayında aşure dağıtımı yapıldı.
- Yurt genelinde hayır çarşıları açılarak, öğrencilere ve yardıma muhtac ailelere katkı sağlandı.
- Yurt genelinde ağaçlandırma seferberliği başlatılarak,Hulusi Efendi Hatıra Ormanları oluşturuldu.
- Eğitim Faaliyetleri kapsamında yüzlerce öğrenciye eğitim ve barınma bursları verildi.
- Nasihat Yayınları tarafından yeni eserler hazırlandı.
- Aylık ilim,kültür ve edebiyat dergisi Somuncu Baba Dergisi,20.yılında yeni tasarımı ile okuyucularıyla buluştu.
- Ahmet Özhan ve Grup Dergah, Divan-ı Hulusi-i Darendevi'den eserlerle yeni albüm hazırladı.