• Bir Cuma Bir Cami | Somuncu Baba Camii | Darende | TRT Arapça

TRT Arapça kanalında yayınlanan "Bir Cuma bir Cami" programı Türkiye'nin Malatya ili Darende ilçesindeki Somuncu Baba Camii'nden canlı yayın gerçekleştirdi.
Türkiye ve dünya üzerinde bulunan camilerin; tarihi, yapısı, oluşum ve gelişim serüveni, şu an ki faaliyetlerinin Arapça diliyle anlatıldığı "Bir Cuma Bir Cami" ekibi Darende Somuncu Baba Camii ve Külliyesi'nde Cuma hutbesini ve Cuma namazını canlı olarak yayınladı.
Türk kültürünü Arap ülkelerine tanıtmak amacıyla düzenlenen naklen programda Vakfımız tarafından yapılan külliye ve Tohma Kanyonu'nun görüntüleri eşliğinde bilgiler izleyicilere aktarıldı.
----------------------------
The TRT Arabic channel has broadcasted "A Friday, A Mosque" program live from Somuncu Baba Mosque in the town of Darende, Malatya, Turkey.
"A Friday, A Mosque" TV program tells about the history, structure, formation and development of the mosques located in Turkey and in the world.
In this episode, it has broadcasted  (Turkish & Arabic) the Friday prayers in Darende Somuncu Baba Mosque and Kulliyah.
The information was presented to the audience with the images of the Kulliyah which were made by as Sayyid Osman Hulusi Efendi Foundation.
The audience in the Arab countries and all over the world will have a chance to see and feel the Turkish culture.
----------------------------
وقد بثت قناة ترت العربية برنامج "الجمعة، مسجد" يعيش من مسجد سومونكو بابا في بلدة دارند، مالاتيا، تركيا.
برنامج تلفزيوني "الجمعة، مسجد" يحكي عن تاريخ وبنية وتشكيل وتطوير المساجد الموجودة في تركيا والعالم.
في هذه الحلقة، بثت (التركية والعربية) صلاة الجمعة في مسجد دارند سومونكو بابا وكوليا.
وقدمت المعلومات إلى الجمهور مع صور كوليا التي أدلى بها من قبل مؤسسة السيد عثمان هولوسي افندي.
وسيكون للجمهور في البلدان العربية وجميع أنحاء العالم فرصة لرؤية وتشعر الثقافة التركية.